PERSBERICHT: Open dagen met prijswinnende wijnen!

Op 19 en 20 september gaat Wijngaard Zuid-Veluwe open voor publiek. Bezoekers kunnen de volle trossen bewonderen en een glaasje van de prijswinnende wijnen proeven.

Open dag: rondleiding en proeverij
Het derde weekend van september zijn de landelijke open dagen bij de Nederlandse wijngaarden. Ook Wijngaard Zuid-Veluwe stelt zich open voor publiek. Bezoekers kunnen tussen 14:00 en 18:00 langskomen om de volle trossen te bewonderen en een glaasje van de eerdere jaargangen te proeven. Daarnaast wordt een aantal keer per dag een rondleiding gegeven door de wijngaardenier.

Volle druiventrossen door warme zomer; de druiven rijp voor de pluk
Dit jaar is een bijzonder jaar, de wijngaard bestaat 10 jaar. De planten zijn inmiddels uitgegroeid tot stevige volwassen ranken die een hoge kwaliteit druiven produceren. Door het warme weer van deze zomer zijn de druiven vol en mooi gerijpt. Hierdoor zijn de zuren en het suikergehalte (wat zorgt voor een mooi alcohol percentage) perfect in balans. Inmiddels is het oogsten in volle gang en ziet het er veelbelovend uit. Het belooft veel goeds bij het bottelen van de druiven komend voorjaar!

Om het 10-jarige bestaan te vieren gelden er tijdens de open dagen speciale jubileum aanbiedingen met kortingen van 30%.

Nederlandse streekwijn met een karakteristieke Veluwse smaak
Op de biologische Wijngaard worden drie druivensoorten gekweekt: Solaris, Carbenet Blanc, Carbernet Cortis. Met deze in Nederland gekweekte druivenrassen worden witte, rosé en rode wijnen geproduceerd. Afgelopen jaren hebben de wijnen verschillende onderscheidingen ontvangen van onder meer de Wijnkeuring van de Lage Landen 2019 en International Wine Challenge AWC Vienna 2019. De wijnen kunnen geproefd worden tijdens de open dagen.

De open dagen vinden plaats op 19 en 20 september. Meer informatie over de biologische Wijngaard Zuid-Veluwe kijk op www.zuid-veluwewijn.nl

De Zuid-Veluwe wijn is o.a. verkrijgbaar bij VVV Ede, SMAAK Delicatessen in Bennekom, wijnhandel Woudenberg in Wageningen en via zuid-veluwewijn.nl. Tijdens de open dagen kun je natuurlijk, na het proeven, ook een flesje wijn mee naar huis nemen. De wijngaard is open tussen 14:00 en 18:00 en te betreden via de geluidswal naast Pathé Ede.

– – – – – – – –

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerben Kuipers | Noordereng Groep | 0318 – 830 222 info@noorderenggroep.eu. Zie ook www.zuid-veluwewijn.nl